Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Angelina en dochter maken het goed

Shownieuws

Angelina Jolie en haar dochter Shiloh maken het goed. De dochter van Jolie en Brad Pitt, die zaterdag geboren werd in Namibië, heet Shiloh Nouvel Jolie-Pitt.

(Novum/AP) - Angelina Jolie en haar dochter Shiloh maken het goed. Dat meldt een dokter van het ziekenhuis in Namibië waar de actrice zaterdag is bevallen van haar eerste biologische kind. Volgens de arts, die anoniem wil blijven, waren er geen complicaties en is de baby gezond.

De dochter van Jolie en haar geliefde Brad Pitt heet voluit Shiloh Nouvel Jolie-Pitt. Shiloh is een bijbelse naam voor 'Messias' (verlosser). Andere betekenissen zijn 'vrede' en 'cadeautje'. Nouvel is Frans voor 'nieuw'. De moeder van Angelina is Française.

Jolie en Pitt verbleven sinds begin april in Namibië, in afwachting van de geboorte van hun eerste kind. Het koppel heeft een sterke band met Afrika, onder meer door Angelina's werkzaamheden als ambassadeur namens de Verenigde Naties in het continent. Vorig jaar adopteerde de actrice haar Ethiopische dochter, Zahara (1). Eerder adopteerde zij al een zoontje uit Cambodja, Maddox (4).

De regering van Namibië heeft vergaande maatregelingen getroffen om de privacy van het acteurskoppel te garanderen. Zonder toestemming van Pitt en Jolie kregen journalisten geen visum voor het land. De politie arresteerde de afgelopen weken fotografen, nam film in beslag, legde een kordon rond het hotel waar het stel verbleef en rond het ziekenhuis. Volgens filmsite IMDb heeft de regering van Namibië de kleine het Namibische staatsburgerschap aangeboden.

Een woordvoerder van Brad Pitt heeft zaterdagavond de geboorte van Shiloh gemeld. Zij wilde behalve de naam geen verdere informatie verstrekken.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen