Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Norah Jones wordt geprezen als actrice

Shownieuws

Norah Jones heeft geen filmrol gekregen omdat zij een bekende zangeres is. "Ik vind dat zij goed kan acteren", zei de Chinese filmmaker Wong Kar-wai.

(Novum/AP) - Norah Jones heeft geen filmrol gekregen omdat zij een bekende zangeres is. "Ik vind dat zij goed kan acteren", zei de Chinese filmmaker Wong Kar-wai tijdens het filmfestival in Cannes. Hun gezamenlijke filmproject 'My blueberry night' is speciaal voor haar geschreven.

Wong koos de 27-jarige Amerikaanse uit op instinct. "Het is te vergelijken met hoe ik dacht dat Faye Wong zou spelen toen ik haar enkele jaren geleden voor het eerst zag", zegt de regisseur, met een verwijzing naar de Chinese popdiva die in twee van zijn films acteerde. "Beiden hebben een bijzonder aura."

Wongs nieuwe film is een liefdesgeschiedenis, met Jones en Jude Law als liefdespaar. Verder spelen Natalie Portman en Rachel Weisz mee. Over enkele maanden beginnen de opnamen.

Jones brak door met het album 'Come away with me' in 2001. De plaat won acht Grammy Awards.

Momenteel zit Wong de jury voor van het filmfestival in Cannes. In 1997 kreeg hij met zijn film 'Happy together' in Cannes de prijs voor beste regisseur. Andere films van de cineast zijn 'Chungkin express' (1994) en 'In the mood for love' (2000).

[Novum]

Gerelateerde Artikelen