Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Howard Stern en CBS begraven strijdbijl

Shownieuws

Dj Howard Stern is tot een overeenkomst gekomen in de rechtszaak met zijn oude werkgever CBS Radio. Hij krijgt de banden met zijn oude uitzendingen terug.

(Novum/AP) - De Amerikaanse radio-dj Howard Stern heeft de banden met zijn oude radio-uitzendingen bemachtigd. In de rechtszaak die zijn voormalige werkgever CBS tegen hem had aangespannen, zijn de partijen het eens geworden. Zijn huidige werkgever Sirius Satellite Radio betaalt anderhalf miljoen euro voor de banden.

CBS Radio spande het proces in februari aan. Het bedrijf claimde dat de diskjockey zijn contract met het concern had verbroken door in zijn radioprogramma bij CBS reclame te maken voor Sirius. Hij zou ook in onderhandeling zijn gegaan met zijn nieuwe werkgever zonder CBS daarvan op de hoogte te stellen, zoals zijn contract zou vereisen.

Stern stapte in januari op bij de CBS uit onvrede over de censuur die in zijn ogen heerst bij de zender. De deejay hoeft zich bij Sirius niet aan regels te houden. De radiozenders waarvoor hij in het verleden werkte, werden regelmatig beboet vanwege omstreden onderwerpen in het programma van de 52-jarige radiomaker. Hij maakte in de jaren negentig naam met een radioprogramma dat voornamelijk werd gevuld met poep- en piesgrappen en gesprekken over blote vrouwen.

Sirius betaalde Stern bijna vier miljoen euro om vijf jaar radio voor de zender te maken. Toen in oktober de komst van Stern werd aangekondigd, had de betaalzender zo'n 650 duizend abonnees. Sindsdien is het abonneebestand gegroeid naar ruim vier miljoen. Bij CBS kelderden de luistercijfers na het vertrek van Stern.

Advocaten van beide partijen bevestigden woensdag al dat ze een overeenkomst hadden bereikt. De details zijn zaterdag bekendgemaakt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen