Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Junkie XL krijgt Duiveltje voor beste producer

Shownieuws

Junkie XL is uitgeroepen tot de beste producer/dj van Nederland. Muzikant Tom Holkenborg, het gezicht van het project, kreeg zaterdag een Duiveltje uitgereikt.

Junkie XL is uitgeroepen tot de beste producer en dj van Nederland. Muzikant Tom Holkenborg, het gezicht van het project, kreeg zaterdagmiddag in de Melkweg in Amsterdam een Duiveltje uitgereikt. De Duiveltjes zijn de muziekprijzen van het Nationaal Popinstituut voor de beste Nederlandse popmuzikanten.

De Duiveltjes werden voor de vierde keer uitgereikt. De prijswinnaars worden gekozen door collega-muzikanten. Meer dan duizend muzikanten hebben via de website van het popinstituut hun stem uitgebracht. De prijzen werden zaterdag tijdens de Muzikantendag in de Melkweg uitgereikt door Koos van Dijk, de voormalige manager van Herman Brood.

Andere winnaars van dit jaar zijn Cesar Zuiderwijk (Golden Earring) als beste drummer, Pim Kops (De Dijk) als beste toetsenist, Dennis Huige (Racoon) als beste gitarist, Bart Geevers (Peter Pan Speedrock) als beste bassist en Anneke van Giersbergen (The Gathering) als beste zangeres. Poppodium 013 in Tilburg werd, voor de tweede keer, uitgeroepen tot beste podium van Nederland.

De Duiveltjes hebben hun naam te danken aan bluesgitarist Robert Johnson (1911-1938). De beeldjes zijn een verwijzing naar de legende rond de artiest die zijn ziel aan de duivel zou hebben verkocht en zo de beste gitarist ter wereld werd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen