Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Halle Berry voelt zich achtergesteld

Shownieuws

Goede filmrollen gaan veel te vaak voorbij aan vrouwen, vooral aan donkere vrouwen. Dat zegt de Amerikaanse filmster en Oscar-winnares Halle Berry.

Goede filmrollen gaan veel te vaak voorbij aan vrouwen, vooral aan donkere vrouwen. Dat zegt de Amerikaanse filmster Halle Berry zaterdag tegen het Amerikaanse persbureau UPI. Berry is de eerste zwarte vrouw die een Oscar won voor beste actrice.

Volgens Berry zijn er wel veel goede actrices, maar te weinig uitdagende rollen te vinden in Hollywood. "Goede rollen zijn zeldzaam. Als je dan ook nog een gekleurde vrouw bent, is het moeilijk om werk te vinden."

Berry won haar Oscar in 2001 voor haar rol in de film 'Monster's ball', maar een Academy Award opent niet altijd deuren voor haar, vertelt ze. "Ik hoor vaak dat ze me fantastisch vinden, maar dat ze geen zwarte vrouw zoeken voor de rol." De actrice geeft toe dat het nu beter is dan vroeger, 'maar er moet nog veel veranderen'. "Het is moeilijk om mensen op andere ideeën te brengen."

De 39-jarige actrice is momenteel in de bioscopen te zien in de film 'X-men: the last stand', met onder anderen Famke Janssen en Hugh Jackman.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen