Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Michael Jackson toegejuicht in Japan

Shownieuws

Michael Jackson heeft zaterdag in Tokio de Legend Award van MTV Japan in ontvangst genomen. In zijn toespraak bedankte hij 'iedereen die in mij gelooft'.

Michael Jackson heeft zaterdag voor het eerst in tijden een publiekelijke verschijning gemaakt. In de Japanse hoofdstad Tokio nam de Amerikaanse popster de Legend Award van muziekzender MTV Japan in ontvangst, gadegeslagen door een uitzinnig publiek. In een toespraak bedankte hij 'iedereen die in mij gelooft', meldt het internationale persbureau Reuters.

Jackson verscheen voor een enthousiaste menigte in het stadion waar de Japanse MTV Awards werden uitgereikt. Hij werd aangekondigd als 'de koning van de pop, de rock en de soul'. Jackson maakte een vredesteken terwijl hij het podium opliep op de tonen van zijn nummer 'Thriller'.

De 47-jarige entertainer toonde zich blij met de prijs en het publiek. "Ik wil mijn fans over de hele wereld bedanken en vooral mijn Japanse fans. Tegen het Japanse volk wil ik uit de grond van mijn hart zeggen dat ik heel veel van jullie houd", zei een geëmotioneerde Jackson. "Ik heb mezelf beloofd dat ik niet emotioneel zou worden", vervolgde hij. "Maar ik wil graag iedereen bedanken die in me gelooft. Ik geloof in jullie."

Buiten het stadion stonden hordes fans in de regen te wachten om een glimp van Jackson op te vangen. Ze hielden borden vast met teksten als 'We houden van je Michael' en 'Welkom in Japan'.

De verschijning van Jackson in Tokio is het begin van een tournee langs Singapore, Hongkong en Sjanghai. Sinds zijn vrijspraak in de rechtszaak wegens vermeend kindermisbruik in juni vorig jaar meed de popster de publiciteit, onder meer door te verhuizen naar de golfstaat Bahrein.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen