Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Brando heeft spijt van gedrag bij getuigenis

Shownieuws

Christian Brando heeft een boete gekregen van achthonderd euro. Hij was aangeklaagd wegens misdragingen in de rechtszaak tegen acteur Robert Blake in oktober.

(Novum/AP) - Christian Brando heeft vrijdag voor de rechtbank in Los Angeles zijn excuses aangeboden voor zijn misdragingen tijdens een getuigenis in oktober. Hij kreeg een boete van achthonderd euro. De zoon van de overleden acteur Marlon Brando was een belangrijke getuige in de rechtszaak tegen acteur Robert Blake. Hij werd in november veroordeeld voor de moord op zijn echtgenote Bonny Lee Bakley in 2001.

Een jurylid verklaarde onlangs dat de 47-jarige Brando tijdens zijn getuigenis gebaren maakte en verwensingen uitte richting de jury. Ook zou hij gebaren hebben gemaakt richting Robert Blake en hardop hebben gezegd dat hij schuldig is aan de moord. Brando, die eerder zelf in de gevangenis zat na te zijn veroordeeld voor een moord, was door de verdediging van Blake aangewezen als mogelijke verdachte, maar hij is nooit beschuldigd of gearresteerd.

Brando liet de rechter vrijdag weten spijt te hebben van zijn misdragingen. "Ik bied mijn verontschuldigingen aan voor mijn gedrag. Het was niet mijn bedoeling om u of de rechtbank respectloos te bejegenen." Brando gaf aan dat hij erg emotioneel was tijdens de getuigenis. Hij had een relatie met Bonny Lee Bakley voordat ze met Blake ging. "Als ik overmand word door emoties, ga ik wel eens te ver. Ik ben daarvoor onder behandeling."

Brando werd in 1990 veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf voor de moord op de vriend van zijn stiefzus. In 1996 kwam hij vrij. Vorig jaar werd hij schuldig bevonden aan huiselijk geweld. Hij kreeg drie jaar voorwaardelijke celstraf opgelegd en werd naar een afkickkliniek gestuurd om van zijn drugs- en alcoholverslaving af te komen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen