Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ook Ice Cube kwaad op Oprah

Shownieuws

Rapper Ice Cube voelt zich beledigd door Oprah Winfrey, omdat hij nog nooit is uitgenodigd voor haar talkshow. Eerder waren 50 Cent en Ludacris negatief.

(Novum/AP) - De Amerikaanse rapper Ice Cube is kwaad op Oprah Winfrey. Hij voelt zich beledigd omdat hij nog nooit is uitgenodigd voor haar talkshow, vertelt hij in het nieuwste nummer van het mannenblad FHM. Eerder lieten collega-rappers 50 Cent en Ludacris zich negatief uit over de tv-persoonlijkheid.

Ice Cube snapt niet waarom Winfrey geen interesse in hem toont. "Dat mijn succesverhaal van arme jongen tot grote ster haar niet aanspreekt, snap ik niet. En dan nodigt ze wel verkrachters, pedofielen en liegende auteurs uit in haar show. Het lijkt echt alsof ze iets tegen hiphop heeft."

In april viel ook 50 Cent uit naar de talkshowdiva, omdat ze te weinig rappers zou uitnodigen. "Het is opvallend hoe weinig mensen uit ons vak daar aan bod komen. Ik denk dat ze zich richt op oudere blanke vrouwen."

Eerder kwam er ook kritiek van rapper Ludacris. Hij was wel te gast geweest bij Oprah, maar tijdens de uitzending van het programma op televisie bleek dat er flink was geknipt in de opnamen, zei hij. Een groot deel van zijn uitspraken tijdens een discussie over rassendiscriminatie waren er volgens de rapper uitgeknipt, terwijl Oprah's commentaar was behouden. "Nu lijkt het alsof zij gelijk had en ik niets terugzei", vertelde hij aan het tijdschrift GQ.

Eerder deze maand verdedigde Oprah zich op een radiozender. "De beschuldigingen dat ik niet van hiphop houd zijn niet waar. Ik heb zelfs nummers van 50 Cent op mijn iPod. Echt waar. Ik houd van zijn muziek, net zoals ik van Jay-Z houd en van Kanye West en van Mary J. Blige."

Het nieuwe album van Ice Cube, 'Laugh now, cry later', komt op 6 juni uit. Dan ligt ook het nummer van FHM in de winkels.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen