Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Keane speelt nieuwe nummers in Amsterdam

Shownieuws

De Britse band Keane heeft zijn fans vrijdagavond in Amsterdam getrakteerd op bijna alle nummers van zijn nieuwe album. Op 5 juni speelt de band op Pinkpop.

De Britse band Keane heeft zijn fans vrijdagavond in Amsterdam getrakteerd op bijna alle nummers van zijn nieuwe album. Het trio speelde acht van de elf nummers op de cd 'Under the iron sea', die over twee weken uitkomt. Behalve de vrijdag uitgebrachte single 'Is it any wonder' kregen de vijftienhonderd toeschouwers in de popzaal Paradiso nummers te horen als 'A bad dream', 'Crystal ball' en 'The frog prince'.

Zanger Tom Chaplin bekende op het podium zich donderdagavond in Amsterdam te hebben gedragen als een echte Engelse toerist. De bandleden kwamen in de hoofdstad op plaatsen waar ze beter niet naartoe kunnen gaan, maar juist daarom komen ze steeds naar Amsterdam terug, zei hij met een knipoog.

Op hun nieuwe album laten zanger Tom Chaplin, drummer Richard Hughes en toetsenist Rice-Oxley een ander geluid horen. Eerder deze week vertelde de band in een interview met radiozender 3FM op zoek te zijn gegaan naar minder traditionele geluiden van een piano.

Toetsenist Tim Rice-Oxley introduceerde het elektronische geluid van zijn piano dat aan een gitaar doet denken met de nieuwe single 'Is it any wonder'. Het nummer 'Snowed under', een bonustrack van het eerste album waar het publiek herhaaldelijk om vroeg, werd niet gespeeld. Keane werd in Nederland vooral bekend met nummers als 'Everything is changing' en 'Somewhere only we know'. Van het eerste album 'Hopes and fears' werden in Nederland 120 duizend exemplaren verkocht.

In 2004 speelden de drie Britten op Lowlands en een jaar later stonden ze in een uitverkochte Heineken Music Hall in Amsterdam. Het is de tweede keer dat de band in Paradiso speelde. "Het is dé rocktempel van Amsterdam, waar de band graag speelt", verklaart woordvoerder Elly van den Brink van platenmaatschappij Universal.

Op 5 juni, tweede pinksterdag, speelt de band op Pinkpop in het Limburgse Landgraaf.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen