Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Pamela Anderson in actie tegen aids in Azië

Shownieuws

Pamela Anderson probeert het bewustzijn rondom aids in Azië te stimuleren. De rondborstige actrice benadrukte in Japan het gevaar van de geslachtsziekte.

(Novum/AP) - Pamela Anderson probeert het bewustzijn rondom aids in Azië te stimuleren. De Canadese actrice benadrukte vrijdag op een bijeenkomst in Tokyo het gevaar van de geslachtsziekte. "Wereldwijd zijn 25 miljoen mensen overleden aan aids. Elke dag raken er 14.500 mensen besmet."

Anderson is sinds vorig jaar woordvoerder van het MAC-aidsfonds. Dat initiatief van het gelijknamige cosmeticamerk stamt uit 1994. Sinds de oprichting heeft het MAC-aidsfonds door de verkoop van een speciale lippenstift ruim vijftig miljoen euro opgebracht voor aidsprogramma's. Anderson is in haar steun voor het aidsfonds voorafgegaan door sterren als Christina Aguilera en Missy Elliott.

De 38-jarige Anderson weet uit eigen ervaring hoe erg een geslachtsziekte is. Het sekssymbool was ooit besmet met hepatitis-C. "Iemand kan zijn hele leven rondlopen met een besmetting zonder het te weten. Het is belangrijk je te laten testen, zodat je gezonde beslissingen kunt maken."

Anderson werd in de jaren negentig bekend door haar rol in de serie Baywatch. De voormalige playmate zette zich de afgelopen jaren onder meer in voor de rechten van kippen en zeehonden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen