Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sofia Coppola verdedigt 'Marie-Antoinette'

Shownieuws

Regisseur Sofia Coppola is het niet eens met de kritiek dat ze in haar nieuwe film 'Marie-Antoinette' iets Amerikaans maakt van de Franse geschiedenis.

Regisseur Sofia Coppola is het niet eens met de kritiek dat ze in haar nieuwe film 'Marie-Antoinette' iets Amerikaans maakt van de Franse geschiedenis. Dat meldt filmsite IMDb. De film over het tragische leven van de Franse koningin lijkt volgens critici op een Amerikaanse videoclip. 'Marie-Antoinette' was woensdag op het filmfestival in Cannes voor het eerst te zien.

Coppola verdedigt zich door te stellen dat de film niets met politiek te maken heeft, maar een portret is van een jonge Marie-Antoinette. Het verhaal heeft ze bewust in een modern jasje gestoken. "Het gaat over pubers in Versailles. Daarom wilde ik er een jeugdige energie en sfeer in brengen."

In de film staat de Oostenrijkse prinses Marie-Antoinette centraal. Zij wordt op 14-jarige leeftijd uitgehuwelijkt aan de Franse koning Lodewijk XVI. Om aan het traditionele leven aan het hof te ontsnappen, stort ze zich in excentrieke feesten en veroorzaakt veel schandalen. De hoofdrol is voor Kirsten Dunst, die eerder in Coppola's 'The virgin suicides' speelde. 'Marie-Antoinette' dingt in Cannes mee naar de belangrijkste prijs, de Gouden Palm. Op 8 juni gaat de film in Nederland in première.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen