Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ex-kindster veroordeeld na folderactie

Shownieuws

Een voormalig kindsterretje is veroordeeld vanwege dierenactivisme. Het gaat om Pamelyn Ferdin (47), die de stem van Lucy insprak in de Peanuts-tekenfilms.

(Novum/AP) - Een voormalige kindster is in Los Angeles veroordeeld vanwege een politieke actie. Het gaat om de nu 47-jarige Pamelyn Ferdin, die de stem van Lucy insprak in de Peanuts-tekenfilms. In juni 2004 deelde zij pamfletten over hondenasielen uit bij de voordeur van een ambtenaar die zich met dierenzaken bezighoudt. Zij werd vergezeld door haar 49-jarige echtgenoot Jerry Vlasak, die eveneens is veroordeeld. Demonstraties binnen dertig meter van iemands woonhuis zijn verboden in Los Angeles.

Ferdin, de leider van de Dieren Verdedigingsliga, speelde als kind in televisieseries als Star Trek en The Monkees. Vlasak is verbonden aan de internationale organisatie Stop Huntingdon Animal Cruelty. Die organisatie is ook in Nederland actief. Volgens de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) is Respect voor Dieren de Nederlandse tak. Ook activisten van Respect voor Dieren belagen privé-woningen, staat het onlangs verschenen jaarverslag van de AIVD.

Op 22 juni maakt de rechter bekend welke straf de twee activisten krijgen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen