Kies je favoriete radiostation

Dossiers

BNN maakt populairste televisieprogramma

Shownieuws

Televisiekijkers vinden Over Mijn Lijk het beste programma van de publieke omroep. De BNN-show kreeg het afgelopen seizoen een 8,5 als waarderingscijfer.

Televisiekijkers vinden Over Mijn Lijk het beste programma van de publieke omroep. De BNN-show kreeg het afgelopen seizoen gemiddeld een 8,5 als waarderingscijfer. Dat maakte de omroep vrijdag bekend. Op de gedeelde tweede plaats staan de registratie van de theatershow 'Most wanted' van Najib Amhali en de 1.000 meter schaatsfinale voor dames op de Olympische Spelen, met een waardering van 8,4.

In Over Mijn Lijk volgt Patrick Lodiers een jaar lang vijf jonge mensen met een terminale ziekte. De presentator reageert aangenaam verrast op de goede beoordeling. "Deze waardering is eigenlijk wel terecht: met zo'n kansloze ziekte alles uit het leven halen verdient een hoog cijfer."

De meting staat los van onderzoek naar kijkcijfers van een programma. Naar Over Mijn Lijk keken het afgelopen seizoen gemiddeld 536 duizend mensen per aflevering. Maandag en op 5 juni zijn de laatste twee uitzendingen. Het is niet bekend of volgend seizoen een nieuwe serie van Over Mijn Lijk op de buis verschijnt.

De waardering door televisiekijkers wordt onderzocht door de Dienst Kijk- en Luisteronderzoek. De dienst, die BNN de cijfers deze week heeft doorgegeven, was vrijdag zelf niet bereikbaar.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen