Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Tegenstandster Da Vinci Code is geen echte non'

Shownieuws

Een Britse vrouw die in een habijt een protestcampagne voert tegen 'The Da Vinci code' is geen echte non. Dat zegt een woordvoerder van de katholieke kerk.

Een Britse vrouw die gekleed in een habijt een campagne voert tegen de film 'The Da Vinci code' is geen echte non. Dat zegt een woordvoerder van de katholieke kerk, meldt de BBC vrijdag. De vrouw zou ooit verbonden zijn geweest aan de orde van de karmelieten, maar daar tegenwoordig geen deel meer van uitmaken.

Priester Philip McBrien uit het bisdom van Nottingham verklaart dat de in die regio wonende 'zuster' Mary Michael niet bij de kerk betrokken is. "Haar connectie met de karmelieten eindigde lang geleden. Ze behoort tot geen enkele orde." Zelf houdt de vrouw vol namens de katholieke kerk te spreken. "Ik ben verbonden aan de karmelieten en dat is de waarheid."

De 61-jarige 'zuster' hield in augustus een nachtwake buiten de kathedraal in de Engelse stad Lincoln, terwijl daar opnamen voor de 'The Da Vinci code' bezig waren. Deze maand verscheen ze in Cannes om bij de première van de megaproductie te protesteren. Mary Michael noemt het verhaal van Dan Brown godslastering.

De orde van karmelieten is een bedelorde die van oorsprong stamt uit de Israëlische havenplaats Haifa.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen