Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Mark Ruffalo heeft het gehad met Hollywood

Shownieuws

Mark Ruffalo heeft het gehad met Hollywood en is teruggekeerd naar zijn roots: het toneel. Hij speelt sinds een maand in het Broadway-stuk 'Awake and sing'.

(Novum/AP) - De roem, de constante media-aandacht en de verwaande collega's: acteur Mark Ruffalo is klaar met Hollywood. Hij voelt zich in het filmwalhalla ver verwijderd van zijn 'roots'. Die liggen in een middenklassegezin in het Amerikaanse Wisconsin. "Het is niet mijn ding", zegt een melancholische Ruffalo. "Het acteursvak is goedkoop geworden. Er is niets betekenisvol meer aan die wereld."

Vorig jaar speelde de 38-jarige acteur in films als 'Just like heaven', met Reese Witherspoon en 'Rumor has it', met Jennifer Aniston. Eerder was hij te zien in 'Collateral' en 'Eternal sunshine of the spotless mind'. Dit jaar vond hij het tijd te ontsnappen aan de klauwen van Hollywood en terug te keren naar waar hij ooit begon: het toneel.

Sinds een maand is Ruffalo te zien op Broadway, waar hij Moe Axelrod speelt in het 'Awake and sing'. Deze jaren dertig-klassieker van Clifford Odet gaat over een joodse familie in New York. Voor zijn rol is Ruffalo genomineerd voor een Tony Award, de belangrijkste Amerikaanse theaterprijs. Hij voelt zich lekker in de 'andere wereld', zegt de acteur. "Het voedt me om hier te zijn. Ik had gewoon een manier nodig om mijn batterij op te laden."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen