Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gesigneerd album Beatles goed voor 33 duizend euro

Shownieuws

Op een veiling in Londen heeft een gesigneerd exemplaar van de Beatles-plaat 'A hard day's night' 33 duizend euro opgebracht.

Een door alle Beatles gesigneerd exemplaar van hun album 'A hard day's night' heeft bijna 23 duizend Britse pond (ruim 33 duizend euro) opgebracht op een veiling van popverzamelobjecten in Londen. Dat meldt de Britse omroep BBC vrijdag.

Een brief van de in 1980 vermoorde Beatle John Lennon aan zijn eerste vrouw Cynthia bracht donderdag twaalfduizend pond (ongeveer 17,5 duizend euro) op. Hij heeft de brief ondertekend met 'je beroemde ex-man'. Op de brief staan tekeningetjes van een gezicht en bomen. Woensdag ging een brief van Lennon aan een journalist van The New York Times al voor hetzelfde bedrag onder de hamer.

Een brief van de zanger aan zijn zus Leila werd niet verkocht. Verwacht was dat dit stuk vijftienduizend pond (bijna 22 duizend euro) zou opleveren. In de brieven, die dateren uit medio jaren zeventig, schrijft Lennon onder meer hoe hij het contact verloor met Cynthia en zijn zoon Julian, na de ontmoeting met zijn tweede vrouw Yoko Ono.

Beatles-gerelateerde verzamelobjecten brengen standaard veel geld op. In 2004 werd een handtekening van Lennon verkocht voor 118 duizend euro. Een jaar eerder bracht een door hem gesigneerd exemplaar van het Beatles-album 'Revolver' ruim 31 duizend euro op.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen