Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bon Jovi vindt rust op podium

Shownieuws

Live optreden is voor Bon Jovi-toetsenist David Bryan wat een zandbak is voor een kind. "Er is ruimte voor creativiteit en je hoeft even nergens aan te denken."

Bon Jovi vindt rust op podium

Live optreden is voor Bon Jovi-toetsenist David Bryan wat een zandbak is voor een kind. "Er is ruimte voor improvisatie, creativiteit en je hoeft even helemaal nergens aan te denken", zegt hij vlak voor een optreden in het Nijmeegse Goffertpark tegen Novum Nieuws. Om zijn woorden kracht bij te zetten, citeert hij Rolling Stones-gitarist Ron Wood: "I can't wait to get on stage and get a fucking piece of quiet."

De Amerikaanse band is bezig met het Europese gedeelte van de tournee 'Have a nice day'. Volgens de bandleden is er een duidelijk verschil tussen Europees en Amerikaans publiek. "Het Europese publiek is brutaler en ook veel fanatieker. Zij kennen alle liedjes woord voor woord uit hun hoofd en zingen alles mee", vertelt Bryan.

Bon Jovi werd in 1983 opgericht door frontman Jon Bon Jovi. Bryan en drummer Tico Torres waren er vanaf het begin bij. Gitarist Richie Sambora sloot zich later aan bij de band. De bandleden hebben na 23 jaar nog niet genoeg van elkaar en van de optredens. "We hebben nog meer energie dan vroeger. Nu we volwassen zijn, zijn we meer in balans", stelt Torres. "We rennen nog steeds als jonge bokken de heuvel van het leven af", grapt Bryan. "Maar we zijn nu niet meer alleen maar aan het rennen, we genieten van elke stap die we zetten."

Ondanks een metal- rock- en countryverleden is de stijl van de band door de jaren hetzelfde gebleven: de Bon Jovi-stijl, vinden de bandleden. "Het zijn buitenstaanders die steeds een ander label op ons plakken. Wij blijven gewoon doen wat we altijd al hebben gedaan", zegt Bryan. "Een Bon Jovi-song is en blijft een Bon Jovi-song zolang we er alle vier aan hebben meegewerkt."

De bandleden willen jonge bandjes helpen de top te bereiken. Tijdens hun 'Have a nice day'-tour geven ze beginnende bands de kans in hun voorprogramma te staan. In Nijmegen was Bluebus donderdag de gelukkige. De band werd geselecteerd uit meer dan zeshonderd Nederlandse inzendingen. "We willen graag iets teruggeven aan kleine opkomende bands, omdat we zelf weten hoe moeilijk het is. Toch zijn ze er nog niet, ook al staan ze in ons voorprogramma", weet Torres. "Nu staan ze voor veertigduizend man, maar morgen moeten ze weer alleen verder."

Bon Jovi toert tot en met 13 juni door Europa. De derde single 'Who says you can't go home' van het album 'Have a nice day' ligt op dit moment in de winkels.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen