Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Will Young laat 'jonge-hondenimago' achter zich

Shownieuws

Will Young wil op zijn 3e album bewijzen dat hij een volwaardig volwassen artiest is. Hij schreef mee aan de helft van het album.

Will Young is 'honderd procent' betrokken geweest bij de totstandkoming van zijn derde album 'Keep on', dat vanaf maandag verkrijgbaar is in Nederland. De Engelse zanger heeft meegeschreven aan meer dan de helft van de nummers, vertelt hij Novum Nieuws. "Hoewel ik er niet te veel woorden aan wil vuilmaken, wil ik daarmee toch laten zien dat ik volwassen ben geworden en mijn jonge-hondenimago achter me heb gelaten."

De nu 27-jarige Young won vier jaar geleden in Groot-Brittannië Idols. Hij was daarmee de eerste in de geschiedenis. Sindsdien heeft hij twee Brit Awards en vijf nummer 1-hits achter zijn naam staan. Ook 'Keep on' is een succes in zijn thuisland. Daarmee snoert hij critici voorlopig de mond. Zij vinden dat Young niet authentiek is, maar een 'product van zijn platenmaatschappij'. De zanger heeft zich hieraan onttrokken, zegt hij. "En ja: het voelt heel lekker om serieus genomen te worden."

Young is zichtbaar verbaasd als hij hoort dat de Nederlandse Idols-winnares Rafaëlla zwanger is. Toch ziet hij wel mogelijkheden voor haar. "Je wint niet voor niets zo'n belangrijke zangwedstrijd. Dan kan je echt wel wat." Een tip heeft hij ook: "Als je niemand de stuipen op het lijf wilt jagen, moet je vooral niet bevallen tijdens een optreden."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen