Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Cate Blanchett kruipt in de huid van Bob Dylan

Shownieuws

Cate Blanchett speelt Bob Dylan in 'I'm not there', een film over diens leven. Ze speelt, net als zes anderen, een specifiek onderdeel van zijn persoonlijkheid.

(Novum/AP) - Oscarwinnares Cate Blanchett, die eerder in de huid kroop van koningin Elizabeth en Katharine Hepburn, mag nog een legende aan haar cv toevoegen: Bob Dylan. De 37-jarige Australische actrice is een van de zeven acteurs die de muzikant speelt in een film over diens leven, 'I'm not there'. Elke acteur speelt daarin een specifiek onderdeel van de persoonlijkheid van Dylan. De film komt volgend jaar uit.

Volgens filmstudio Killer Films speelt Blanchett de rol van een androgyne singer/songwriter met de naam Jude. Heath Ledger en zijn vriendin Michelle Williams, beiden te zien in 'Brokeback mountain', behoren ook tot de cast, net als Christian Bale, Julianne Moore en Richard Gere.

'I'm not there' wordt geregisseerd door Todd Haynes, die eerder films maakte als 'Far from heaven' en 'Velvet goldmine', over rockicoon David Bowie.

Voordat Blanchett Dylan vertolkt, is ze naast Brad Pitt te zien in 'Babel' en naast George Clooney in 'The good German'. Voor de rol van Hepburn in Martin Scorseses 'The aviator' kreeg Blanchett in 2004 de Oscar voor beste vrouwelijke bijrol.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen