Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Piano maakt gitaargeluid op nieuwe single Keane

Shownieuws

Keane gebruikt in de single 'Is it any wonder?' geen elektrische gitaren. Een door effecten aangestuurde piano maakt het geluid, zegt zanger Tom Chaplin.

Keane gebruikt in de nieuwe single 'Is it any wonder?' geen gitaren. Het op dat van een elektrische gitaar lijkende geluid wordt geproduceerd door een door effecten aangestuurde piano. Dat vertelde zanger Tom Chaplin donderdag in een interview in het programma Arbeidsvitaminen op radiozender 3FM. "Veel mensen denken dat het geluid van een piano heel statisch is, maar in werkelijkheid kun je er heel veel mee."

Keane bestaat naast zanger Chaplin uit drummer Richard Hughes en toetsenist Tim Rice-Oxley. De laatste wilde op het nieuwe Keane-album 'Under the iron sea' graag met voor piano onorthodoxe geluiden werken. "Voor 'Is it any wonder?' waren we op zoek naar een agressief Jimi Hendrix-achtig gitaargeluid", verklaart Chaplin. "Door het gebruik van effecten kun je het traditionele geluid van een piano enorm veranderen. Tijdens de opnamen van het album maakten we een fantastische ontdekkingsreis langs de meest geweldige geluiden. Een daarvan lijkt dus op een elektrische gitaar. Maar het is echt gewoon een piano."

Keane geeft vrijdag een concert in de Amsterdamse popzaal Paradiso. Voor het optreden zijn geen kaarten meer verkrijgbaar. Keane is op tweede pinksterdag ook te zien op het Pinkpop-festival in Landgraaf. Vier dagen later verschijnt het nieuwe album 'Under the iron sea'. Het is de opvolger van het twee jaar geleden verschenen debuutalbum 'Hopes and fears'. Het trio ontwikkelde met alleen zang, toetsen en drums een geheel eigen geluid.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen