Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Heath Ledger speelt in film over Bob Dylan

Shownieuws

Heath Ledger en zijn verloofde Michelle Williams spelen mee in een film over muzieklegende Bob Dylan. De 28-jarige Ledger vervangt acteur Colin Farrell.

Heath Ledger en zijn verloofde Michelle Williams spelen mee in een film over muzieklegende Bob Dylan. De 28-jarige Ledger, die bekend werd als homoseksuele cowboy in 'Brokeback mountain', vervangt daarmee Colin Farrell, meldt het Britse persbureau Reuters woensdag. De Australiër speelt een van de zeven personages die een aspect verbeelden van Dylans leven en werk.

Regisseur Todd Haynes zoekt voor de rol van Dylan in de filmbiografie 'I'm not there' niet alleen acteurs, maar ook actrices. Andere sterren die Haynes heeft aangetrokken zijn Cate Blanchett, Christian Bale, Julianne Moore en Richard Gere. Het is de eerste keer dat Dylan toestemming geeft voor een film over zijn leven. De opnamen beginnen in juli. Haynes maakte in 1998 'Velvet goldmine' over het glitterrocktijdperk.

De 65-jarige Dylan werd in de jaren zestig bekend als maatschappijkritische zanger. Hij groeide uit tot een van de meest geprezen Amerikaanse tekstdichters in de rockmuziek. In 2000 werd hij genomineerd voor de Nobelprijs voor de literatuur, die hij niet won. In oktober gaf hij nog een optreden in Ahoy' Rotterdam.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen