Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Simone Kleinsma treurt niet om einde Kees & Co

Shownieuws

Simone Kleinsma vindt het niet erg dat Kees & Co stopt. Hoewel de actrice veel plezier beleefde aan haar rol in de comedyserie, is ze toe aan iets nieuws.

Simone Kleinsma vindt het niet erg dat Kees & Co ophoudt te bestaan. Hoewel de 48-jarige actrice en musicalster veel plezier beleefde aan haar hoofdrol in de comedyserie, is ze toe aan iets nieuws. "Ik was wel een beetje klaar met mijn rol", zegt Kleinsma woensdag tegen Novum Nieuws. "In een televisieserie ontwikkelen de karakters zich niet zo."

Na acht seizoenen wordt donderdag bij RTL 4 de laatste aflevering van Kees & Co uitgezonden. Het verbaast Kleinsma niet dat de serie rond moeder Kees en haar gezin een succes is geworden. "Het is heel herkenbaar, met alledaagse situaties."

Op dit moment speelt Kleinsma zuster Ratched in het toneelstuk 'One flew over the cuckoo's nest'. Volgend jaar is de actrice samen met Paul de Leeuw en Kees Boot te zien in 'Aan het einde van de regenboog'. Dit theaterstuk gaat over de laatste maanden uit het leven van actrice Judy Garland.

Voor Kleinsma wordt het een heel interessant project. "Garland is een echte wereldster, met een heel herkenbare stem." De rol van Garland zit vol dramatiek. Tijdens haar leven had de diva te kampen met diverse verslavingen, mislukte huwelijken en zelfmoordpogingen. Kleinsma heeft veel zin om het karakter van Garland neer te zetten. "Op een geven moment wil je graag weer wat dieper op dingen ingaan."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen