Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Keith Urban onderscheiden als beste countryzanger

Shownieuws

Keith Urban is uitgeroepen tot beste countryzanger. De 38-jarige geboren Nieuw-Zeelander kreeg de prijs tijdens de uitreiking van de de Country Music Awards.

(Novum/AP) - Keith Urban is in Las Vegas uitgeroepen tot beste countryzanger. De 38-jarige geboren Nieuw-Zeelander kreeg de prijs dinsdag tijdens de uitreiking van de de Country Music Awards. Het is de tweede keer dit jaar dat hij een belangrijke onderscheiding ontvangt. In februari won de verloofde van Nicole Kidman een Grammy voor 'beste optreden door een countryzanger' met het nummer 'You'll think of me'.

Sara Evans kreeg de award voor beste countryzangeres. Brooks & Dunn won twee prijzen. Het nummer Believe won in de categorie 'beste liedje' en de groep werd onderscheiden als 'beste zangduo'. Het countryduo is nu met 22 awards de meest bekroonde act in de geschiedenis van de Country Music Awards.

De Amerikaanse Idols-winnares van vorig jaar, Carrie Underwood, kreeg voor 'Jesus take the wheel' de prijs voor 'beste single'. Ook kreeg ze de award voor 'beste vrouwelijke nieuwkomer'.

De uitreiking van de Country Music Awards vond voor de 41e keer plaats. De show werd voor de achtste keer gepresenteerd door zangeres Reba McIntire.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen