Kies je favoriete radiostation

Dossiers

De Sjonnies nemen nieuwe identiteit aan

Shownieuws

Het muzikale feesttrio De Sjonnies treedt op onder een nieuwe naam. Op Dauwpop staan de artiesten op het programma als De Startrekkers.

Het muzikale feesttrio De Sjonnies treedt op onder een nieuwe naam. Op Dauwpop staan de artiesten op het programma als De Startrekkers, een fictieve Achterhoekse band met een eigen achtergrondverhaal.

Vanaf medio jaren negentig speelden De Startrekkers op feesten en partijen, zo luidt het verhaal dat woordvoerder Wilco Schluter aan journalisten ophangt. "In 1997 werd drummer Marco achter het podium betrapt met een bruidje. Dat was een enorme rel in de Achterhoek." De bandleden raakten brodeloos en vonden vervolgens werk als voorprogramma bij een andere ludieke band, De Sjonnies.

De Sjonnies zijn in 1992 geformeerd. Het eerste succes behaalden de heren in 1995 met de toptienhit 'Dans je de hele nacht met mij'.

Hun alter-ego's De Startrekkers geven donderdag op Dauwpop een wipshow weg. "Wat dat is hoef ik een volwassene niet uit te leggen", zegt Schluter. "Kom gewoon even kijken." De organisatie van het popevenement in Hellendoorn heeft de bandleden volgens Schluter gesommeerd hun wipshow niet op te voeren, maar daarvan trekken De Startrekkers zich niets aan. "Wij hebben het contract erop nageslagen en er staat nergens dat wij geen wipshow mogen opvoeren." De woordvoerder van Dauwpop was dinsdagmiddag niet bereikbaar voor commentaar op de beweringen van de artiesten.

Andere acts op het popfestival in Hellendoorn zijn The Rasmus, Anouk, Racoon, Beth Hart, De Dijk, The Sheer, Last Supper, Jannes en de Enge Buren. Op voorgaande edities stonden artiesten als Alanis Morissette, Tiësto en Guano Apes op het podium.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen