Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nailpin wil Nederland veroveren met nieuw album

Shownieuws

De Belgische band Nailpin is van plan met de nieuwe cd 'White lies & butterflies' Nederland te veroveren. Het album ligt sinds vorige week in de winkels.

De Belgische band Nailpin is van plan Nederland te veroveren met de nieuwe cd 'White lies & butterflies'. Als het in Japan lukt voor een uitgelaten publiek te spelen, dan moet dit kikkerlandje geen probleem zijn, hopen de bandleden. "Vier boerenkinkels uit Waasland die met hun groepke op weg zijn naar Japan, dat was wel even van 'damn'", zegt leadzanger en drummer Sean.

Nailpin, dat naast Sean (22) bestaat uit gitaristen Shaun (22) en Dave, en basgitarist Todts (25), stond vorig jaar in het voorprogramma van Avril Lavigne in Japan. Dat was een hele ervaring. Zeker voor Shaun, die nooit eerder gevlogen had. Het publiek maakte indruk op de band. "Ze klappen als gekken mee, en zelfs als zo'n typisch klapstuk in een nummer is afgelopen, gaan ze onverstoord door", vertelt Dave. "Ze hebben ook van die lichtstaafjes en zingen keihard mee in onverstaanbaar Engels. Ze behandelden ons heel respectvol, alsof we echt heel groot waren."

Maar ook in Nederland en België worden de jongens enthousiast ontvangen. En dat is het belangrijkste, vinden ze alle vier: dat het publiek laat blijken dat het het naar zijn zin heeft. "Dan is het overal leuk om te spelen", zegt Sean.

Nederland maakte kennis met Nailpin toen de band in het MTV-programma 'Road rally' in de Verenigde Staten de strijd om succes aanging met Di-rect. Beide bands moesten met een busje zo snel mogelijk van de westkust naar de oostkust zien te komen. Wie als eerste arriveerde, won een exclusief optreden in een club. De Vlamingen wonnen met glans. Maar de makers vonden het niet spannend genoeg en wachtte tot ook Di-rect arriveerde, om er nog een race aan vast te plakken. "We moesten met het busje naar een straat crossen waar een limousine stond te wachten. Wie daar als eerste inzat was de echte winnaar", vertelt Sean. "Wij zaten er, godzijdank, twee minuten eerder in."

De bandleden zijn niet bang dat Nailpin in Nederland door het programma voortdurend zal worden vergeleken met Di-recht. In de eerste plaats omdat hun muziek 'veel minder poppy' is dan die van de Hagenaars. "Het steekt goed ineen", analyseert Sean. "Maar ik ben er niet echt superfan van. Het is goede pop, dat wel. Anders zouden ze niet zo groot zijn." Zelf maken ze toch meer echte rock en punk, vinden de jongens. "Maar dan wel met catchy melodieën en een hoog meezinggehalte."

'White lies & butterflies', het tweede album na het debuut '12 to go', ligt momenteel in de winkels. De eerste single van het album, 'Worn out', ook.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen