Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Stone overdondert critici met film over 9/11

Shownieuws

Filmrecensenten zijn op het filmfestival in Cannes overdonderd door een fragment uit de nieuwe film over '9/11' van de Amerikaanse regisseur Oliver Stone.

Filmrecensenten zijn op het filmfestival in Cannes overdonderd door een fragment uit de nieuwe film over '9/11' van de Amerikaanse regisseur Oliver Stone. De critici kregen alleen de eerste twintig minuten van de productie over de aanslagen op het World Trade Center in New York te zien. De film vertelt het verhaal van vijf politieagenten die vastzitten in het puin van de ingestorte torens.

De film met de titel World Trade Center gaat op 9 augustus wereldwijd in première. Het succes van de film ligt in de handen van de bezoekers van het Franse filmfestival, vertelt Stone in de Amerikaanse krant The Boston Herald. "Op dit festival loopt het moeilijkste publiek ter wereld rond", weet hij. "World Trade Center lijkt door de vele effecten meer op een Japanse sciencefiction dan op een traditionele film. Ik hoop dat de critici het wat vinden." Nicolas Cage speelt de hoofdrol in de film over de aanslagen op de Twin Towers op 11 september 2001.

De weduwen van twee agenten die omkwamen bij de terroristische aanslagen zijn woedend op Stone en zijn film. Zij zeggen geen toestemming te hebben gegeven voor een film over de dood van hun echtgenoten. Ook zijn ze ontstemd omdat twee collega's van hun mannen geld verdienen aan de film.

Eind vorige maand ging met United 93 de eerste film over 'nine eleven' in première. De film leverde in de eerste drie dagen 11,5 miljoen dollar (9,1 miljoen euro) op in de Verenigde Staten. Filmproducent Universal doneert een deel van de opbrengsten aan de nabestaanden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen