Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sterren nemen Musical Awards serieus

Shownieuws

De Nederlandse musicalartiesten hechten veel belang aan de Musical Awards. Het jaarlijkse prijzengala wordt door hen gezien als een ideaal uithangbord.

De Nederlandse musicalartiesten hechten veel belang aan de Musical Awards. Het jaarlijkse prijzengala, dat maandagavond werd gehouden in Ahoy' Rotterdam, wordt door hen gezien als een ideaal uithangbord. "De Awards onderstrepen het belang van deze kunstvorm", zei Jos Brink.

De musicalcoryfee won een award voor zijn hoofdrol in de kleine musical 'Als op het Leidseplein ...'. Jelka van Houten, die werd onderscheiden voor haar hoofdrol in de kleine musical Turks Fruit, draagt het gala ook een warm hart toe. "Het zorgt voor erkenning. Daarnaast is het een heel bijzondere kroon op het jaar."

Bij de Musical Awards 2006 was geen sprake van één grote winnaar. Meerdere producties werden onderscheiden. In vijftien categorieën werden prijzen uitgereikt. Ara Halici (Cabaret) en Lone van Roosendaal (Sweet Charity) waren de beste hoofdrolspelers in een grote musical. De ANWB publieksprijzen gingen naar Turks Fruit (kleine musical) en Beauty and the Beast (grote musical). De Cubus Oeuvre Award was voor Björn Ulvaeus en Benny Andersson. De mannelijk leden en tekstschrijvers van Abba kregen de onderscheiding wegens het wereldwijde succes van hun hitmusical Mamma Mia.

Op voorhand was door enkele kleine producenten kritiek geuit op de Musical Awards. Het gala zou te veel aandacht hebben voor de producties van marktleider Joop van den Ende. Eric van Tijn, lid van de negenkoppige jury, weerlegde die klacht. "De jury is volledig onafhankelijk, we kijken gewoon naar wie we goed vinden." Volgens de liedjesschrijver, tevens Idols-jurylid, bewijst de uitslag het ongelijk van de criticasters. "De prijzen zijn goed verdeeld over de verschillende musicals en producenten."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen