Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Halina Reijn komt uit hippiegezin

Shownieuws

Halina Reijn komt uit een hippiegezin. "Mijn ouders waren bezig met de zin van het leven. Ze waren vol van Bhagwan en Krishnamurti en andere spirituele helden."

Halina Reijn is opgegroeid in een Groningse hippiefamilie. "Mijn ouders waren nogal bezig met de zin van het leven." Dat zegt de 30-jarige actrice in het lifestylemaandblad JAN. "Ze waren vol van Bhagwan en Krishnamurti en andere spirituele helden."

Halina is de middelste van drie dochters. Ze beschrijft de sfeer in haar ouderlijk huis als idyllisch en vrijzinnig. "Het onmaatschappelijke van ons gezin staat me nog goed bij. Er was geen regelmaat, geen structuur, er waren geen vaste tijden." Beide ouders waren beeldend kunstenaar. "Die zaten lekker thuis, te schilderen of te beeldhouwen. Het creatieve juichten zij toe: wij konden kleien, tekenen, schilderen, zingen, toneelspelen."

Nu ze ouder is, compenseert Reijn 'dat geitenwollensokkengedoe van mijn jeugd'. Daarom winkelt ze veel in de chique P.C. Hooftstraat in Amsterdam. "Kijk, ik verdien goed. Maar dat verdwijnt gewoon: aan de allerduurste kleren en make-up."

Reijn speelde in films als Îles Flottantes (2001) en 'Ik omhels je met 1000 armen' (2005). In 2003 sloot ze zich aan bij de prestigieuze Toneelgroep Amsterdam. Later dit jaar is ze te zien in de film 'Zwartboek' van Paul Verhoeven.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen