Kies je favoriete radiostation

Dossiers

50 Cent gekozen tot tekstschrijver van het jaar

Shownieuws

Rapper 50 Cent is uitgeroepen tot tekstschrijver van het jaar. Hij werkte mee aan vijf liedjes die behoren tot de vijftig populairste nummers van vorig jaar.

De Amerikaanse rapper 50 Cent is in de Verenigde Staten uitgeroepen tot tekstschrijver van het jaar. Hij wordt onderscheiden voor zijn bijdrage aan vijf liedjes die behoren tot de vijftig populairste nummers van vorig jaar. De rapper kreeg de prijs maandag tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Pop Music Awards. De prijzen worden toegekend door de Amerikaanse vereniging van schrijvers, componisten en uitgevers, Ascap.

Ook de band Green Day, zangeres/tekstschijver Annie Lennox en platenmaatschappij EMI Music kregen een award. Het nummer 'Boulevard of broken dreams' van Green Day deelt de prijs voor het lied van het jaar met 'We belong together' van Johnta Austin, Jermaine Dupri en Manuel Seal.

De Amerikaanse rockband kreeg ook de Ascap Creative Voice Award. Annie Lennox werd met de Ascap Founders Award onderscheiden voor haar 'inspirerende bijdrage aan de muziek'. EMI werd benoemd tot platenmaatschappij van het jaar.

De American Society of Composers, Authors and Publishers (Aacap) is een belangenorganisatie in de muziekindustrie. De prijzen werden dit jaar voor de 23e keer uitgereikt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen