Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Danny de Munk gelooft in zichzelf

Shownieuws

Danny de Munk vindt dat je altijd vertrouwen in jezelf moeten hebben. Dat vertelde de musicalster tijdens de perspresentatie van de musical The Wiz.

Danny de Munk vindt dat je altijd vertrouwen in jezelf moeten hebben. Dat vertelt de musicalster aan Novum Nieuws, tijdens de perspresentatie van de musical The Wiz. "Het vertrouwen zit in jezelf, daar heb je niemand voor nodig. Daar gaat deze musical ook over."

The Wiz is een eigentijdse versie van het verhaal over het meisje Dorothy, dat verdwaalt in het land van Oz. De Munk speelt in de musical de rol van de tovenaar van Oz. Dorothy gaat op zoek naar de tovenaar, die haar kan vertellen hoe ze de weg naar huis terug kan vinden. Onderweg ontmoet ze een vogelverschrikker zonder verstand, een blikken man zonder hart en een leeuw zonder moed. Samen vinden ze de weg naar huis en ontdekken ze dat je ver kunt komen als je maar gelooft in jezelf.

De musicalsterren kunnen zich moeilijk voorstellen hoe hun leven zou zijn als ze zelf hun moed, verstand of gevoel moeten missen, zoals de personages uit het verhaal. "Ik zou geen van die eigenschappen kunnen missen", vertelt Nurlaila Karim, die Dorothy gaat spelen. "Hoe wel je af en toe wel een beetje laf en onzeker moet zijn, want daar leer je van en dat kan je de kracht geven om door te gaan."

"Ik denk dat een mens toch eerder zonder hersenen kan dan zonder hart", zegt Jeroen Phaff, die de Laffe Leeuw speelt. "Je gevoel is het belangrijkste." Ook Mathilde Santing, de witte heks Glinda, vindt het hart belangrijk. "Ik zou mijn verstand eruit flikkeren."

De musical The Wiz ging in 1975 in première op Broadway. De musical zorgde voor hits als 'Ease on down the road' en 'A brand new day'. In 1978 kwam er een filmversie, met Diana Ross en Michael Jackson in de hoofdrollen. De Nederlandse musicalversie is geïnspireerd op deze film.

The Wiz is vanaf 25 augustus te zien in het Beatrix Theater in Utrecht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen