Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Eminem rouwt om Proof op begrafenis

Shownieuws

De vorige week neergeschoten rapper Proof is woensdag in Detroit begraven. Sprekers riepen op de begrafenis op een einde te maken aan het geweld in de stad.

(Novum/AP) - De vorige week neergeschoten rapper Proof is woensdag in Detroit begraven. Op de druk bezochte begrafenis werd door verschillende sprekers emotionele opgeroepen een einde te maken aan het geweld in de stad. Eminem was een van de sprekers. Hij zei dat er zonder Proof geen Eminem, Slim Shady of D12 zou zijn geweest.

Proof, geboren als Deshaun Holton, maakte deel uit van D12, de rapformatie van zijn beste vriend Eminem. Hij werd begraven in een gouden kist. Eminem zei op de begrafenis dat Proof een natuurlijke aantrekkingskracht had op mensen. "Hij hield van mensen en mensen hielden van hem. Iedereen die Proof voor het eerst ontmoette wilde direct meer over hem weten."

Obie Trice, die in december nog werd beschoten op de snelweg van Detroit, riep op het geweld tussen de zwarte inwoners van de stad te staken. "We moorden elkaar uit. En het gaat helemaal nergens over."

Dinsdag overleed het tweede slachtoffer van de schietpartij, die een week eerder plaatsvond in een nachtclub op Eight Mile Road, de buurt waarnaar de film '8 Mile' met Eminem in de hoofdrol werd vernoemd. Proof speelde een kleine rol in de speelfilm. De 30-jarige rapper en producer overleed daarna in een ziekenhuis. Hij was in januari getuige op de bruiloft van zijn jeugdvriend Eminem. Proof laat zijn vrouw Sharonda en vijf kinderen na.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen