Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Privé moet Jorge Guillermo betalen

Shownieuws

Weekblad Privé is veroordeeld tot het betalen van 20.000 euro schadevergoeding aan de ex-echtgenoot van Prinses Christina. Het blad schreef dat hij homo is.

Weekblad Privé is woensdag door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 20.000 euro aan de ex-echtgenoot van Prinses Christina, de Cubaan Jorge Guillermo. Privé heeft vorig jaar in april een onrechtmatig artikel gepubliceerd over de voormalige prins. In dit stuk werd beweerd dat Guillermo homo is en in Zuid-Frankrijk samenwoont met zijn vriend.

De 59-jarige Guillermo spande vorig jaar al een kort geding aan tegen Privé vanwege het artikel. De rechter besliste toen dat het weekblad een rectificatie moest plaatsen en 10.000 euro moest betalen aan de voormalige prins. Guillermo eiste in een nieuw kort geding een schadevergoeding van 160.000 euro en een verbod voor Privé om over zijn persoonlijk leven te berichten.

De rechtbank kwam mede tot een lagere schadevergoeding dan geëist doordat de rectificatie van het artikel door Privé al als een vorm van schadevergoeding wordt beschouwd. Het verbod om over het persoonlijke leven van de voormalige prins te berichten is niet opgelegd, omdat de rechtbank vindt dat dit een te grote beperking van de persvrijheid zou zijn.

Guillermo trouwde in 1975 met prinses Christina. Ze kregen drie kinderen: Bernardo, Nicolas en Juliana. Christina vroeg voor haar huwelijk met de rooms-katholieke Guillermo geen toestemming aan de Staten-Generaal en verloor daardoor haar recht op de troon. Het paar besloot in 1996 tot een scheiding. Na zijn scheiding van prinses Christina verdween Guillermo vrijwel geheel uit de publiciteit.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen