Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Artiesten in Hong Kong zijn paparazzi zat

Shownieuws

Een groep artiesten uit Hong Kong, onder wie filmster Jackie Chan, wil zich beschermen tegen roddeljournalisten. De Chinese stad kent vele paparazzi.

(Novum/AP) - Een groep artiesten uit Hong Kong wil zich weren tegen agressieve paparazzi. De bekende Chinezen, onder wie filmster Jackie Chan en zanger Alan Tam, bespraken woensdag de mogelijkheden om hun privacy te beschermen tegen opdringerige roddeljournalisten. Hong Kong kent een grote entertainmentindustrie en herbergt vele paparazzi, die dagelijks op zoek zijn naar nieuws.

De Chinese artiesten geven aan dat ze persvrijheid belangrijk vinden, maar dat het voyeurisme van de paparazzi te ver gaat. "We vinden dat er een verschil is tussen publiek belang en wat het publiek belangrijk vindt", zeggen de sterren in een gezamenlijke verklaring.

Volgens de bekende Chinezen komt het in Hong Kong regelmatig voor dat ze door roddeljournalisten in auto's worden achtervolgd. Het zou zelfs gebeuren dat reporters zich voordoen als lijkschouwer om foto's van een overleden beroemdheid te kunnen maken.

Een van de oplossingen is volgens de artiesten het invoeren van een wet die het fotograferen van mensen in hun eigen huis verbiedt. "Wanneer nieuwe wetten worden doorgevoerd, kunnen we misschien rustig slapen en hoeven we niet meer in het donker te douchen", zegt de zanger Alan Tam.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen