Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Catherine kreeg niets cadeau

Shownieuws

Catherine Keyl heeft moeten knokken voor haar carrière. "Veel mensen denken dat het mij is komen aanwaaien, maar zo is het echt niet", zegt de 59-jarige Keyl.

Catherine Keyl heeft moeten knokken voor haar carrière. "Veel mensen denken dat het mij is komen aanwaaien, maar zo is het echt niet", vertelt de 59-jarige televisiepresentatrice in het nieuwe nummer van maandblad Nouveau. "Ik heb geen centimeter cadeau gekregen."

In 1985 begon Keyl met de presentatie van het Avro-programma Service Salon. "Ik deed van alles fout", erkent ze. "Ik kwam van een actualiteitenrubriek en was het niet gewend lange interviews te houden, bepaalde loopjes te maken, de mensen te bedanken en een bloemetje aan te bieden." Vooral de bloemen vergat ze in het begin vaak.

Haar Avro-collega Mies Bouwman adviseerde Keyl meer zichzelf te zijn. Aan die raad gaf zij om verschillende redenen gehoor. "Diep in mijn hart was ik nog steeds beledigd dat de toenmalige directeur me bij de actualiteiten had weggehaald. Hij had me min of meer tegen mijn zin op de middag gezet, dus ik dacht: als ik nu heel erg mezelf ga zijn, gooien ze me er na twee maanden vanzelf weer uit."

Het omgekeerde gebeurde. Keyl kreeg steeds meer kijkers. Het duurde drie jaar voordat zijzelf ook blij was met haar lifestyleprogramma. "Ik moest vechten tegen het vooroordeel van collega's, en ook van mezelf, dat het werk bij zo'n middagprogramma niets voorstelde."

In de jaren negentig werd Keyl bekend als presentatrice van de 5 Uur Show en het dagelijkse praatprogramma Catherine, beide op RTL4. De presentatrice vindt het presenteren van haar talkshows een vak apart. "Natuurlijk zijn Pauw en Witteman goede interviewers. Maar ik ben beter in emotionele onderwerpen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen