Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Michael Jackson maakt nieuwe cd in Bahrein

Shownieuws

Michael Jackson komt in 2007 met een nieuwe CD bij een platenlabel in Bahrein. Producer wordt mogelijk Brit Guy Holmes.

(Novum/AP) - Michael Jackson brengt een nieuwe cd uit bij een platenlabel in Bahrein. Het wordt het eerste album van de popster sinds 'Invincible' uit 2001. De cd wordt volgend jaar verwacht, meldt het Bahreinse label Two Seas Records dinsdag.

Jackson laat in een verklaring weten zich te verheugen op zijn nieuwe album. "Ik ben ontzettend opgewonden en ik geniet ervan weer muziek te maken in de studio." Two Seas Records is eigendom van een zoon van de koning van Bahrein. Het label bracht vorig jaar ook Jackson's benefietsingle voor de slachtoffers van de orkaan Katrina uit.

Het nieuwe album van Jackson wordt mogelijk geproduceerd door de Brit Guy Holmes. Hij zou ook gaan toezien op de zakelijke beslommeringen van de 'King of Pop'.

Vorige week werd bekend dat Jackson met Sony een deal heeft gesloten die zijn faillissement moet voorkomen. Hij zou de helft van zijn aandeel in een muziekcatalogus, met onder meer de rechten op tweehonderd nummers van de Beatles, aan de platenmaatschappij verkopen.

De 47-jarige Amerikaanse popster woont sinds vorig jaar in Bahrein. Hij vertrok naar de golfstaat nadat hij in de Verenigde Staten was vrijgesproken van het misbruiken van jonge jongens. Zijn Amerikaanse landgoed Neverland is inmiddels niet meer in gebruik en Jackson heeft de meeste van zijn werknemers in Californië ontslagen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen