Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Live schudt geest op tijdens pauze

Shownieuws

Rockband Live heeft door een rustpauze de geest kunnen opschudden. Dat zegt leadzanger Ed Kowalczyk. Volgens de zanger had de band afstand nodig.

De Amerikaanse rockband Live heeft door een rustpauze de geest kunnen opschudden. Dat zegt leadzanger Ed Kowalczyk woensdag in Algemeen Dagblad. Volgens de zanger had de band afstand nodig van het hectische muzikantenbestaan om de puurheid uit de begindagen van de band terug te halen. "Als je merkt dat het spontane verloren dreigt te gaan, moet je ingrijpen en rust nemen."

Deze week verscheen van Live de nieuwe cd 'Songs from black mountain'. Op het album keert Live terug naar het onbevangen rockgeluid dat de band maakte op het album 'Throwing copper' uit 1994, waarmee een doorbraak werd geforceerd. De laatste jaren werd Live geconfronteerd met een dalende cd-verkoop.

Volgens Kowalczyk zijn de tegenvallende verkoopcijfers te verklaren. De band zou te veel zijn gaan nadenken bij het maken van muziek. Daarbij schakelde de groep het gevoel uit. "Van oudsher benaderen wij muziek verstandelijk, terwijl het juist iets spontaan creatiefs zou moeten zijn."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen