Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bridget en Jim bieden hondenkliniek aan in Roemenië

Shownieuws

Bridget Maasland en Jim hebben in Roemenië een mobiele hondenkliniek overhandigd aan de stichting Canibucarest. Dat deden ze namens stichting Dutchypuppy.

Bridget Maasland en Jim Bakkum hebben in Roemenië een mobiele hondenkliniek overhandigd aan de stichting Canibucarest. De presentatrice en de zanger boden in Cernavoda het rijdende hospitaal aan namens Bridgets stichting Dutchypuppy. In de kliniek worden zwerfhonden gesteriliseerd, om te proberen de veel te grote hondenpopulatie terug te dringen.

De overhandiging werd officieel met het doorknippen van een grote strik, die om de kliniek was gebonden. Het gaat om een omgebouwde camper, die is gefinancierd door Dutchypuppy. In de kliniek is ruimte voor twee operatietafels, waar artsen vrijwillig de zwerfhonden steriliseren, castreren en waar ze tevens abortussen uitvoeren. Daarnaast geeft Canibucarest voorlichting over honden.

Bridget maakte kennis met de stichting van de Italiaanse Sara Turetta, toen zij voor het BNN-programma ‘Try before you die’ een van haar eigen wensen mocht realiseren. Bridget zag met eigen ogen hoe 300 duizend zwerfhonden proberen te overleven in Roemenië en besloot zich daarna met Dutchypuppy in te zetten om de kliniek te realiseren. De presentatrice haalde onder meer geld op voor haar eigen hondenstichting door uit de kleren te gaan voor Playboy. De opbrengst van deze ludieke actie ging volledig naar Dutchypuppy.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen