Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Prince gekozen tot meest sexy vegetariër

Shownieuws

Prince is door dierenbeschermingsorganisatie Peta uitgeroepen tot de meest sexy vegetariër ter wereld. Bij de vrouwen kreeg actrice Kristen Bell de eretitel.

(Novum/AP) - Prince is uitgeroepen tot de meest sexy vegetariër ter wereld. De internationale dierenbeschermingsorganisatie Peta gaf de 47-jarige zanger maandag de eretitel, die elk jaar wordt uitgereikt. Bij de vrouwen ging de titel naar actrice Kristen Bell.

Prince is een groot voorvechter van rechten voor dieren. In het cd-boekje van het album 'Rave un2 the joy fantastic' (1999) haalde hij een uitspraak van de Indiase filosoof Mohandas Gandhi aan over dierenrechten. "Voor mij is het leven van een lam net zoveel waard als dat van een mens", schreef Prince.

Peta kreeg dit jaar meer dan veertigduizend stemmen voor de verkiezing. Vorig jaar gingen de titels naar Coldplay-zanger Chris Martin en de Amerikaanse Idols-winnares Carrie Underwood.

Andere prominenten die de titel in het verleden in de wacht sleepten zijn Andre 3000 van Outkast, zangeres Shania Twain, topmodel Lauren Bush en de filmsterren Tobey Maguire en Alicia Silverstone.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen