Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Michelle Rodriguez opnieuw de cel in

Shownieuws

Michelle Rodriguez moet zestig dagen de cel in. De 27-jarige actrice, bekend uit de tv-serie Lost, werd voor de tweede keer dronken achter het stuur betrapt.

(Novum/AP) - Michelle Rodriguez moet zestig dagen gevangenisstraf uitzitten. De 27-jarige actrice, bekend uit de televisieserie Lost, kreeg die sanctie maandag door een rechtbank in Los Angeles opgelegd voor het schenden van de voorwaarden voor een voorwaardelijke celstraf. Twee jaar geleden werd ze daartoe veroordeeld nadat ze in Los Angeles was betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. In december liep ze op Hawaï opnieuw tegen de lamp toen ze met een borrel op achter het stuur zat.

Rodriguez koos eind april voor een celstraf en het betalen van een boete van ruim vierhonderd euro boven het verrichten van een taakstraf van 240 uur voor de verkeersovertreding op het eiland. Na aftrek van één dag voorarrest bleef een celstraf van vijf dagen over. Ze moet nu opnieuw de cel in omdat ze met de overtreding de proefperiode van drie jaar uit 2004 heeft geschonden.

De actrice moet zich volgende week woensdag melden bij de gevangenis in Los Angeles, verklaarde haar woordvoerder. Bovendien moet ze een taakstraf van dertig dagen vervullen en een cursus volgen om van alcoholverslaving af te komen. Ook werd haar proefperiode tot juni 2009 verlengd.

Rodriguez speelt in Lost de rol van politievrouw Ana Lucia. Begin mei overleed het karakter in de serie. Volgens de producenten van de tv-serie heeft de strafvervolging van Rodriguez niets te maken met het verdwijnen van haar personage uit Lost.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen