Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Stone maakt geen film over coup Venezuela

Shownieuws

Oliver Stone ontkent dat hij een film gaat maken over de coup in Venezuela in 2002. De Venezolaanse president Chávez had beweerd dat de film er zou komen.

De Amerikaanse regisseur Oliver Stone maakt geen film over de couppoging waarbij de Venezolaanse president Hugo Chávez in 2002 korte tijd moest aftreden. Dat heeft hij gezegd tegen het internationale persbureau Reuters. "Geruchten dat ik een film zou regisseren over de staatsgreep in Venezuela zijn ongefundeerd en niet waar." Zondag had Chávez zelf het bericht naar buiten gebracht dat Stone een film over hem zou maken.

De Venezolaanse president beschuldigt de Amerikaanse regering ervan op de hoogte te zijn geweest van de coupplannen. Uit documenten van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA zou blijken dat bekend was dat officieren tegen Chávez samenspanden. De links-populistische president heeft een achterban van arme boeren en arbeiders. Tegenstand van de middenklasse in het land leidde in april 2002 tot een algemene staking die uitmondde in de couppoging. Twee dagen later kwam Chávez weer aan de macht.

Oliver Stone won Oscars voor beste regie voor de oorlogsfilms 'Platoon' en 'Born on the fourth of July'. In 2003 maakte hij de documentaire 'Comandante', over de Cubaanse president Fidel Castro.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen