Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Amerikaanse kerkleider kwaad op Madonna

Shownieuws

Madonna heeft met een podiumact opnieuw de katholieke kerk tegen zich in het harnas gejaagd. Ze voerde tijdens een show een kruisigingact op voor een spiegel.

Madonna heeft met een podiumact opnieuw de katholieke kerk tegen zich in het harnas gejaagd. De zangeres voerde zondag bij het openingsconcert van haar Confessions World Tour in de Californische stad Inglewood een kruisigingact op voor een spiegel. De Californische kerkleider Bill Donohue noemt de act op de website van de Catholic League 'bijzonder zielig'.

De Catholic League is de grootste katholieke mensenrechtenorganisatie van de Verenigde Staten en strijdt tegen godslastering en discriminatie. In een recensie over het concert schrijft Donohue dat hij hoopte dat Madonna meer respect voor het geloof zou hebben gekregen door haar toetreding tot kabbala, een joodse geloofsleer. "Iemand die het geloof zo hoog in het vaandel heeft staan en haar rabbijn op tournee meeneemt, zou het geloof van een ander niet omver moeten gooien."

Donohue denkt dat Madonna te oud is om een nieuw kunstje te leren, waardoor ze op een oude formule terugvalt, schrijft hij. "Madonna loopt al lang te leuren met haar misplaatste christelijke act op het podium." Hij denkt dat ze met haar act probeert mensen te choqueren. "Maar het enige resultaat is dat ze een beroerde show opvoert. Doe ons een plezier Madonna: houd het in het vervolg alleen bij zingen en dansen."

Madonna schopte in de loop der jaren vaker tegen het zere been van kerkleiders. De grootste botsing met de katholieke kerk ontstond in de jaren tachtig, toen de zangeres een pikante videoclip van de single 'Like a prayer' opnam in een kerk.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen