Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Thijs Römer niet in de schaduw van Katja

Shownieuws

Thijs Römer ervaart het succes van zijn vriendin Katja Schuurman niet als een negatieve schaduw die over hem heen hangt. Hij is vooral trots op zijn naasten.

Thijs Römer ervaart het succes van zijn vriendin Katja Schuurman en zijn beroemde familieleden niet als een schaduw die over hem heen hangt. "Althans, niet als een negatieve schaduw", zegt de 27-jarige acteur dinsdag in Algemeen Dagblad. "Het is gewoon fijn om mensen in je nabijheid te hebben waar je enorm trots op bent."

Niet alleen zijn vriendin is actrice. Zo is zijn vader Peter ook acteur en bedenker van de tv-serie Baantjer, waarin zijn opa Piet de hoofdrol speelt. Römer vindt het niet erg om in interviews veel over zijn naasten te praten. "Maar wel tot op zekere hoogte. Het moet niet te privé worden. En ik wil het toch ook wel graag over mijn eigen werk hebben."

De acteur stapt in augustus in het huwelijksbootje met Schuurman. Het paar leerde elkaar kennen op de set van de speelfilms 06/05 en Medea, geregisseerd door Theo van Gogh. Deze liet de twee tijdens de verfilmingen groeien in hun loopbaan, vertelt Römer. "Theo was op dat moment voor ons de gedroomde regisseur. Hij gaf vertrouwen, bevestigde ons in onze intuïtieve acteerkeuzes. Dat was voor ons op dat moment heel belangrijk."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen