Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Brace ziet zichzelf als voorbeeld

Shownieuws

Brace wil als voorbeeld dienen voor jongeren. Hij vertelt zich bewust te zijn van zijn publieke functie. "Ik ga niet met blote meisjes dansen in mijn clips."

Brace ziet zichzelf als voorbeeld

Brace wil als voorbeeld dienen voor jongeren. De Nederlandstalige r&b-artiest vertelt zich bewust te zijn van zijn publieke functie. "Heel veel jongeren kijken en luisteren naar mij en mijn muziek", zegt hij tegen Novum Nieuws. "Ik ga niet met blote meisjes dansen in mijn clips. De dingen die ik doe, moeten wel een goede invloed hebben."

De 19-jarige zanger wil niet alleen als voorbeeld dienen, hij wil jongeren ook stimuleren. "Ik zou willen dat de jeugd beter wordt dan ik. Dat mensen mij als inspiratie zien. Dat ze zeggen: hij heeft me laten zien dat ik het kan." Volgens de artiest draait alles om geloven in jezelf. "Als je niet in jezelf gelooft, kom je nergens. En dan gelooft ook niemand in jou."

Brace is dit jaar 'ambassadeur van de vrijheid' op Bevrijdingsdag. Op 5 mei gaat hij met een helikopter langs alle bevrijdingsfestivals om op te treden. De zanger begrijpt de ophef die is ontstaan rond de vechtpartij van medeambassadeur, vriend en collega Lange Frans, maar vindt wel dat Frans moet kunnen optreden op Bevrijdingsdag. "Hij staat nog steeds voor vrede, net als ik. Wat hij heeft gedaan is niet goed, maar ik begrijp wel dat hij boos werd."

De nieuwe single van Brace, 'Drijfzand', ligt sinds vrijdag in de winkels. Het is de vierde single van zijn debuutalbum 'Strijder'. Een nieuw album is volgens de zanger al gepland, maar hij kan nog niets zeggen over het moment van de release. "Ik ben bezig met het zoeken van beats en onderwerpen. Voorlopig heb ik het vooral druk met optredens."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen