Kies je favoriete radiostation

Dossiers

DJ Rob Stenders wil het ook op tv proberen

Shownieuws

Rob Stenders wil het naast de radio op tv proberen. De deejay gaat over twee weken een proefprogramma opnemen voor de tv-producent Eyeworks.

Rob Stenders wil het naast de radio op tv proberen. De deejay gaat over twee weken een proefprogramma opnemen voor tv-producent Eyeworks. Op de website van zijn internetradiostation Kxradio heeft Stenders een oproep geplaatst om de opnames van de pilot bij te wonen. Eyeworks was maandag niet bereikbaar voor commentaar.

Stenders wil niet verklappen wat voor programma hij wil maken en welke omroep interesse heeft om het uit te zenden. Fans reageren afwisselend op het bericht. Sommigen herinneren zich een mislukt optreden van één seizoen als presentator van het muziekprogramma Countdown op Veronica. Een luisteraar vindt dat de deejay vooral een 'goede kop voor de radio' heeft. "Of krijgt hij hetzelfde metamorfoseteam als Rita Verdonk?" Anderen zeggen erg nieuwsgierig naar het programma te zijn en hopen dat Stenders de pilot op de website plaatst.

Op de radio werkte de 41-jarige als Rob Zieltjens geboren deejay voor de Vara, Veronica, Kink FM en Yorin FM. In 2000 kreeg hij voor zijn radioprogramma's de prestigieuze Zilveren Reismicrofoon. Vijf jaar later ontving hij de Marconi-award voor zijn gehele loopbaan. Mogelijk is RTL een van de gegadigden voor het tv-programma van Stenders. Voor RTL werkte Stenders bij Yorin FM. Toen de omroep de zender aan SBS verkocht en tot Caz! werd omgedoopt, besloot Stenders niet mee te verhuizen en zich op zijn internetstation Kxradio te richten.

Naast Stenders gingen twee bekende Yorin FM-dj's niet mee naar Caz! Henk Westbroek kreeg geen nieuw contract aangeboden, terwijl Robert Jensen besloot zich volledig met zijn televisiecarrière bezig te houden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen