Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bono roept Afrikanen op corruptie uit te bannen

Shownieuws

U2-zanger Bono heeft een oproep gedaan aan alle Afrikaanse leiders om de corruptie in hun landen snel uit te bannen. Hij deed dit bij een bezoek aan Nigeria.

(Novum/AP) - U2-zanger Bono heeft een oproep gedaan aan alle Afrikaanse leiders om de corruptie in hun landen zo snel mogelijk uit te bannen. Hij deed dit tijdens een bezoek aan de Nigeriaanse hoofdstad Abuja. Bono woonde in Abuja een bijeenkomst bij van ministers van financiën uit alle Afrikaanse landen.

De oproep van de 46-jarige Ierse zanger volgt enkele dagen nadat de regering van de Verenigde Staten Nigeria dringend verzocht zo snel mogelijk een einde te maken aan de corruptie in het land. Nigeria is de grootste olieproducent van Afrika, maar veel Nigerianen vinden dat de opbrengst niet op de juiste plek belandt. Ook bestoken rebellen in de olierijke Nigerdelta regelmatig raffinaderijen van buitenlandse olieproducenten.

Volgens Bono zijn er bij corruptie altijd twee partijen betrokken. Volgens hem moeten de westerse landen daarom hun beloftes nakomen over het verlichten van de schulden van de Afrikaanse landen, het tegengaan van malaria en het opzetten van scholen. "We maken beloftes die we niet nakomen. Dat is onze corruptie." Bono vreest zelfs dat de beloofde subsidie van de Verenigde Staten voor de bestrijding van aids in Afrika door de Amerikaanse Senaat wordt afgewezen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen