Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Chavez meldt filmproject Stone over coup Venezuela

Shownieuws

Oliver Stone gaat een film maken over de couppoging waarbij in 2002 de Venezolaanse president Hugo Chavez korte tijd moest aftreden. Dat zegt Chavez.

(Novum/AP) - De Amerikaanse regisseur Oliver Stone gaat een film maken over de couppoging waarbij in 2002 de Venezolaanse president Hugo Chavez korte tijd moest aftreden. Dat maakt Chavez, die twee dagen na de mislukte staatsgreep weer in zijn functie werd hersteld, zelf bekend.

Volgens de president zal Stone zijn plannen met de Britse filmproducent John Daly aankondigen op het filmfestival van Cannes. De regisseur zou hem persoonlijk hebben gebeld om toestemming te vragen voor het bekendmaken van het project.

Chavez is blij met de verfilming. Hij beschuldigde de Amerikaanse regering ervan op de hoogte te zijn geweest van de plannen voor de coup. Uit documenten van de Amerikaanse inlichtingendienst bleek later dat de CIA inderdaad wist dat officieren tegen hem samenzwoeren. De links-populistische president heeft een achterban van arme boeren en arbeiders. De middenklasse in het land is echter niet blij met zijn beleid. Hun tegenstand leidde in april 2002 tot een algemene staking die uitmondde in de couppoging.

De Venezolaanse president is benieuwd of de Amerikaanse overheid de filmplannen gaat boycotten. "We zullen zien of het hen lukt." Verdere details over de film, zoals de titel en de locaties waar het project wordt opgenomen, maakte Chavez niet bekend.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen