Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Onderkomen Pearl Jam bedreigd met sloop

Shownieuws

Het nieuwe onderkomen van Pearl Jam in Seattle wordt bedreigd met sloop vanwege de aanleg van een vuilnisopslagplaats. De band oefent er sinds december.

(Novum/AP) - Het nieuwe onderkomen van Pearl Jam in Seattle wordt bedreigd met sloop vanwege de aanleg van een vuilnisopslagplaats. De gemeente wil een nieuw afvalverzamelpunt maken op de plek waar de rockband sinds december zijn kantoor en oefenruimte heeft.

De plannen voor de bouw van de afvalopslagplaats zijn nog niet goedgekeurd door de gemeenteraad van Seattle, maar Pearl Jam reageert al teleurgesteld op de plannen. "We zijn verbaasd en bedroefd over dit nieuws", zegt een woordvoerder. Buurtgenoten van Pearl Jam hopen dat de groep hen helpt de aanleg van de afvalopslagplaats te voorkomen. De band heeft niet bevestigd dat te zullen doen.

Pearl Jam zal een groot deel van het jaar op tournee zijn ter ondersteuning van het nieuwe, naar zichzelf vernoemde, album. De rockgroep werd begin jaren negentig bekend met het debuutalbum Ten en de daarvan afkomstige single Alive. De muziekstijl van de band werd Grunge genoemd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen