Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Slechte kritieken deren Da Vinci Code niet

Shownieuws

Het openingsweekeinde van de 'The da Vinci Code' was het op één na meest succesvolle in de geschiedenis. De film haalde wereldwijd 175,7 miljoen euro op.

(Novum/AP) - Controverse en slechte kritieken hebben het publiek er dit weekeinde niet van weerhouden een kaartje te kopen voor 'The Da Vinci Code'. De verfilming van de bestseller van Dan Brown bracht wereldwijd 175,7 miljoen euro op. Daarmee is het openingsweekeinde van de film bijna de meest succesvolle in de geschiedenis. Alleen 'Star Wars: revenge of the sith' (2005) haalde meer op: 197,6 miljoen euro.

Critici toonden zich de afgelopen week teleurgesteld over de verfilming van regisseur Ron Howard. De film zou de spanning van het boek niet evenaren. Aanhangers van de katholieke kerk waren evenmin gecharmeerd van het project. Zij protesteerden massaal tegen de manier waarop de kerk in de film wordt geportretteerd. In 'The Da Vinci Code' staat het idee dat Jezus een relatie had met Maria Magdalena centraal. Howard liet eerder weten dat de film bedoeld is als entertainment, niet als theologie. De kritiek noemde hij 'frustrerend' en 'teleurstellend'.

In de Verenigde Staten kwam 'The Da Vinci Code' binnen op de eerste plaats in de box office, de lijst van films met de hoogste omzet. De productie haalde 60,4 miljoen euro op. De animatiefilm 'Over the hedge' debuteerde met 29,2 miljoen euro op een tweede plaats in de lijst. 'Mission Impossible III', de nummer één van vorige week, is in zijn derde weekeinde goed voor een derde plaats. De film met Tom Cruise bracht 8,6 miljoen euro op.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen