Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Janzen prijst Verlinde om eerlijkheid

Shownieuws

Chantal Janzen staat niet achter de uitspraken van Albert Verlinde over de partijdigheid van de jury van de Musical Awards. De awards worden maandag uitgereikt.

Chantal Janzen neemt haar petje af voor de eerlijkheid van Albert Verlinde. De producent suggereerde onlangs in RTL Boulevard dat de jury van de John Kraaijkamp Musical Awards al te innige banden onderhoudt met musicalkoning Joop van den Ende. Janzen, zelf genomineerd voor haar rol in de Van den Ende-musical Beauty and the Beast, zegt maandag in Algemeen Dagblad niet achter deze uitspraken van Verlinde te staan.

Verlinde vindt dat twee musicals van zijn productiebedrijf tekort zijn gedaan. Hij stelt dat de musicalprijs een betere jury verdient en voelt zich 'bescheten'. "Ik neem het de jury kwalijk dat Annie -een van de meest bejubelde musicals van dit seizoen- het met één nominatie moet doen. En dat TiTa Tovenaar helemaal over het hoofd is gezien. Daar hangt voor mij een zwerm van partijdigheid omheen", zegt hij in de krant. In het ochtendprogramma van radio 538-dj Edwin Evers doet Verlinde er maandag nog een schepje bovenop. "De jury bestaat uit angsthazen met belangen."

Jelka van Houten, die voor haar hoofdrol in Turks Fruit is genomineerd, wijst op het gegeven dat Al Pacino lang heeft moeten wachten op een Oscar, ondanks de tientallen prachtrollen die hij speelde. "Een jury doet het nooit goed", denkt de musicalster. "Er worden altijd meer mensen teleurgesteld dan blij gemaakt. Maar arbitrair of niet: op mijn nominatie ben ik ontzettend trots."

Volgens Patricia Kok, die namens de organisatie van de Musical Awards spreekt, bestaat de jury uit negen onafhankelijke kenners, variërend van Eric van Tijn tot Haye van der Heyden. Ze benadrukt dat de jury artiesten beoordeelt en geen producties. "Dus ook een goede spelprestatie in een slechte musical kan een nominatie opleveren."

De John Kraaijkamp Musical Awards worden maandag uitgereikt in Ahoy' Rotterdam. De Avro zendt het gala uit op Nederland 2.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen