Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ezeltjes vieren feest in sprookjesbos Efteling

Shownieuws

Het feestje van 'Ezeltje strek je' in het sprookjesbos van de Efteling heeft zaterdag 51 levensechte ezels en hun baasjes getrokken. De attractie is 50 jaar.

Het verjaardagsfeestje van 'Ezeltje strek je' in het sprookjesbos van de Efteling heeft zaterdag 51 levensechte ezels en hun baasjes getrokken. De attractie van de ezel uit het sprookje 'Tafeltje dek je, ezeltje strek je, knuppel uit de zak' is zaterdag 50 jaar geworden. Ter gelegenheid daarvan konden echte ezels komen smullen van een enorme worteltaart, waarin overigens ook stukjes prei, rettich en appeltjes zaten.

Vorige maand riep de Efteling ezelbezitters op zich in te schrijven voor het verjaardagsfeestje. Daarop kwamen zoveel aanmeldingen binnen, dat de inschrijving al snel werd gesloten. De ezels waren uit alle uithoeken van het land naar het feest gekomen, zegt woordvoerder Karin Koppelmans van de Efteling. Het jongste ezeltje heette Casper en was amper drie weken oud. De oudste ezel, Sissi, was 40. Het was de eerste keer in de geschiedenis van de Efteling dat ezels werden toegelaten tot het attractiepark.

'Ezeltje strek je' is één van de drie spreuken uit het sprookje van de gebroeders Grimm. In het verhaal rollen na het uitroepen van de spreuk honderd gouden dukaten onder de staart van een ezel vandaan. In de Efteling komt tegen betaling van dertig cent ook een gouden dukaat uit de ezel. Het ezeltje werd in 1956 als elfde attractie in het sprookjesbos neergezet en staat op het oudste plekje van het bos. De Efteling bestaat sinds 1952.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen